main logo
400

Peste 700 de arestări la New York în urma jafurilor din timpul nopţii

Primarul oraşului american New York, Bill de Blasio, a prelungit până la sfârşitul săptămânii interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii.

Peste 700 de arestări la New York în urma jafurilor din timpul nopţii

Aceasta după ce protestele care au continuat luni în urma uciderii afro-americanului George Floyd de către poliţie au fost urmate în timpul nopţii de jafuri care au devastat magazinele emblematice din Manhattan, potrivit agenţiilor DPA, EFE şi AFP, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

După o zi de proteste paşnice, situaţia s-a schimbat la căderea nopţii, cu incendii pe străzi, distrugeri, magazine jefuite şi confruntări între forţele de ordine şi grupuri de tineri. Până dimineaţă au fost operate în total peste 700 de arestări.

Imagini postate pe reţelele de socializare arată grupuri pătrunzând într-un magazin Macy's şi în alte centre comerciale de lux de pe Fifth Avenue, lăsând în urma lor vitrine sparte şi faţade distruse.

Prin urmare, primarul Bill de Blasio a anunţat marţi la o conferinţă de presă că interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii va rămâne în vigoare până duminică, iar începând de marţi nu se va mai aplica de la ora locală 23:00, ci de la ora 20:00.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării