main logo
649

Peste 1.000 de activişti au fost arestaţi la Londra, în timpul protestelor pentru protecţia mediului

Numărul activiştilor de mediu arestaţi în cele opt zile de proteste de pe străzile din Londra a trecut de 1.000, a anunţat luni poliţia, adăugând că Podul Waterloo, unul dintre locurile blocate de manifestanţi, a fost redeschis traficului, relatează Reuters.

Peste 1.000 de activişti au fost arestaţi la Londra

Grupul pentru mediu Extinction Rebellion a luat cu asalt mai multe locaţii din centrul capitalei britanice, precum Circul Oxford şi Piaţa Parlamentului, într-o campanie împotriva nesupunerii civice care are scopul de a pune capăt crizei climatice globale, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Poliţia a anunţat că 1.065 de persoane au fost arestate pentru proteste, iar 53 dintre aceştia au fost inculpaţi pentru infracţiuni, inclusiv blocarea drumurilor.

Circul Oxford şi Piaţa Parlamentului au fost redeschide traficului duminică, în timp ce Podul Waterlo a fost eliberat în noaptea deduminică spre luni.

Poliţia a făcut apel la activişti să se deplaseze către Arcul Marble, permiţându-le continuarea protestelor.

Tânăra activistă de mediu suedeză Greta Thunberg s-a adresat muţimii adunate duminică în faţa Arcului Marble, cerându-le să nu renunţe niciodată la campania pentru salvarea planetei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării