main logo
1335

Peskov: Suntem gata să-l ajutăm pe Durov în măsura posibilităților

„Fondatorul Telegram Pavel Durov, reținut pentru mai multe capete de acuzare în Franța, are cetățenia acestei țări și dispune de toate mijloacele necesare pentru a-și organiza apărarea juridică”. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

Peskov: Suntem gata să-l ajutăm pe Durov în măsura posibilitățilorColaj: Știri.md

În același timp, Peskov a adăugat că Durov este și cetățean rus și, la necesitate, autoritățile sunt gata, „în măsura posibilităților”, să-l ajute ca pe orice alt cetățean rus, transmite Știri.md, cu referire la noi.md. 

„Și aici, desigur, principalul lucru (este că) ceea ce se întîmplă în Franța nu ar trebui să se transforme în persecuție politică. Știm că președintele Franței a negat orice legătură cu politica, dar, pe de altă parte, se fac anumite acuzații. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Peskov. 

Kremlinul a văzut informații potrivit cărora Franța a cerut Elveției detalii despre ancheta împotriva lui Durov pentru abuz fizic asupra unui copil, dar deocamdată nu putem fi siguri de fiabilitatea lor, a adăugat Peskov.

Peskov a declarat că Kremlinul nu cunoaște circumstanțele în care Durov a devenit cetățean francez și câte cetățenii deține în total antreprenorul. În 2017, fondatorul Telegram a primit pașaportul St Kitts și Nevis, iar ulterior a devenit cetățean al Emiratelor Arabe Unite.

Știri.md amintește că miliardarul Pavel Durov, CEO al aplicației de mesagerie Telegram, a fost arestat pe aeroportul Bourget din apropiere de Paris sâmbătă seara, au anunțat TF1 și BFMTV, citând surse sub acoperirea anonimatului, relatează Reuters.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat duminică că Pavel Durov, fondatorul de origine rusă al aplicației de mesagerie Telegram, a calculat greșit fugind din Rusia și crezând că nu va trebui să coopereze niciodată cu serviciile de securitate din străinătate.

Citește și: 

Franța îl eliberează pe Durov pe cauțiune de cinci milioane de euro

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării