main logo
2020

Peskov: Anexarea noilor teritorii la Rusia, semnată pe 30 septembrie

Tratatele de aderare a noilor teritorii la Rusia vor fi semnate pe 30 septembrie, anunță RIA.

Peskov: Anexarea noilor teritorii la Rusia, semnată pe 30 septembrieFoto: ria.ru

Potrivit sursei citate, tratatele de aderare a noilor teritorii la Rusia vor fi semnate vineri, 30 septembrie, la ora 15:00, transmite Știri.md.

Vladimir Putin va participa vineri, la Kremlin, la o ceremonie de semnare a tratatelor de aderare a unor noi teritorii la Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov.

"Mâine, la Palatul Marelui Kremlin, în Sala Sfântul Gheorghe, la ora 15:00, va avea loc ceremonia de semnare a acordurilor de aderare a noilor teritorii la Rusia. La eveniment va avea loc un discurs lung al președintelui Putin", a declarat Peskov.

El a precizat că formatul va fi diferit de cel al discursului președintelui în fața Adunării Federale. Discursul propriu-zis va avea loc mai târziu, data acestuia urmând să fie anunțată în prealabil.

Așa-numitele referendumuri privind aderarea la Rusia au avut loc în perioada 23-27 septembrie în republicile populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie.

Știri.md amintește că Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării