main logo
516

Persoanele care fac în jur de 9.000 de paşi pe zi prezintă un risc mai mic de Alzheimer

Un nou studiu susţine că activitatea fizică poate influenţa evoluţia maladiilor neurodegenerative.

Oamenii care fac 9.000 de paşi zilnic sunt cu risc mai mic de Alzheimer

În cadrul unui studiu recent, o echipă de cercetători a identificat o corelaţie între activitatea fizică şi evoluţia demenţei. Astfel, ei susţin că persoanele care fac în jur de 9.000 de paşi pe zi prezintă un risc mai scăzut de Alzheimer, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

Studiul efectuat de către o echipă de cercetători de la Spitalul General din Boston în cadrul Studiului Îmbătrânirii Creierului al Universităţii Harvard a avut un eşantion de 182 de persoane, cu vârste de peste 73 de ani. 

Acest studiu s-a întins pe opt ani şi a inclus indivizi care prezentau un nivel crescut al proteinei b-amiloid. Această proteină este asociată de alte studii cu o predispoziţie crescută de dezvoltare a Alzheimer.

Participanţilor li s-a cerut să aibă în posesia lor pedometre, care să contorizeze numărul de paşi făcuţi zilnic. 

După ce au analizat datele colectate de la participanţi, oamenii de ştiinţă au aflat că cei care făceau peste 8.900 prezentau un risc semnificativ mai scăzut de a face această boală.

„Efecte benefice au fost identificate chiar şi în cazul persoanelor care au un nivel scăzut de activitate fizică; totuşi, cele mai bune rezultate au fost identificate în cazul persoanelor care făceau în jur de 8.900 de paşi”, explică dr. Reisa Sperling, coautoare a studiului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării