14 ianuarie, 23:09
737
0
Persoana care a filmat prăbușirea avionului din Iran a fost reținută
14 ianuarie, 23:09
737
0

Persoana care a postat online imaginile video cu momentul în care avionul ucrainean de pasageri este lovit de racheta iraniană, săptămâna trecută, a fost luat în custodia Gărzilor Revoluționare iraniene, relatează agenția de știri semi-oficială Fars.

Iranul a recunoscut sâmbătă că a doborât miercuri avionul ucrainean, însă spune că uciderea celor 176 de oameni de la bord a fost neintenționată, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Până atunci, Teheranul a negat vehement că aeronava ar fi fost doborâtă de una dintre rachetele sale.

Anunțul autorităților iraniene a venit la o zi după ce New York Times a publicat imagini cu momentul în care avionul ucrainean de pasageri e lovit de o rachetă iraniană înainte de prăbușire.

Inițial regimul de la Teheran a negat orice implicare în prăbușirea avionului, calificând zvonurile privind doborârea sa de către o rachetă ca fiind „lipsite de sens”.

Mai multe persoane au fost arestate în legătură cu tragedia aviatică în care și-au pierdut viața 176 de pasageri aflați la bordul aeronavei ucrainene, a precizat un purtător de cuvânt al procuraturii citat de Reuters. 

Acesta nu a oferi însă alte detalii.

Pe de altă parte, acesta a precizat că au fost arestate 30 de persoane care au participat la protestele din aceste zile. 

"În jur de 30 de persoane au fost arestate pentru participarea la adunări ilegale... Avem toleranță pentru mitingurile legale”, a spus Gholamhossein Esmaili, citat de agenția Tasnim.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter