main logo
1730

Pericol nuclear în Rusia: Autostrada radioactivă care va avea 8 benzi

Mostrele de sol prelevate dintr-o zonă din Moscova, în care se plănuiește construirea unei autostrăzi, emit radiații nucleare care prezintă un risc de cancer pentru cetățeni, conform unui raport Greenpeace din Rusia.

Pericol nuclear în Rusia: Autostrada radioactivă care va avea 8 benzi

Activiștii au avertizat că autostrada cu 8 benzi pe care autoritățile doresc să înceapă să o construiască anul viitor și să o finalizeze până în anul 2024 va elibera praf radioactiv în aer și în râul Moscova, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

„Avem acum dovada oficială că deșeurile radioactive sunt sub autostradă, nu undeva în apropiere”, a transmis Greenpeace.

Organizația pentru mediu a cerut în luna iulie amânarea construcției, la câteva luni după ce testele efectuate de autoritățile de stat au relevat un nivel de radiație de 200 de ori peste normal.

ONG-ul și experții au identificat cinci locații pe ruta autostrăzii, între Centrala Minieră din Rusia și gara Moskvorechye, în care nivelul radiațiilor este de până la opt ori mai mare decât normalul.

„Cel mai mare pericol îl reprezintă praful care va fi respirat de oameni”, a declarat Rashid Alimov, directorul programului energetic al Greenpeace.

Departamentul de construcții al Primăriei din Moscova a transmis inițial că radiațiile nu depășesc nivelul normal în zona de construcție a autostrăzii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării