main logo
802

Perechea originală de pantofi purtată de Michael Jackson, scoasă la licitaţie

Perechea originală de pantofi purtată de Michael Jackson pentru primul lui dans „moonwalk” va fi scoasă la licitaţie pe 26 mai, la Los Angeles.

Perechea originală de pantofi purtată de Michael Jackson, la licitaţie

Licitaţia va avea loc la Hilton din Universal City. Perechea de pantofi a fost purtată prima dată de Jackson în 1983, în timpul reprezentaţiei „Billie Jean” din cadrul unui program special NBC.

Casa de licitaţii GWS a anunţat vineri că mai multe obiecte care i-au aparţinut starului pop vor fi scoase la vânzare, inclusiv pantofii Florsheim, protagonişti ai mişcării simbol a artistului.

Michael Jackson (29 august 1958 - 25 iunie 2009) a fost cântăreţ, compozitor, dansator şi coregraf american, supranumit „regele muzicii pop”. S-a remarcat încă din copilărie, în calitate de membru al grupului Jackson Five, şi a devenit apoi, după ce şi-a lansat cariera solo, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai planetei. A lansat numeroase albume de succes, precum „Thriller”, „Bad” şi „Dangerous”, iar single-urile şi discurile sale au fost vândute în aproximativ 1 miliard de copii pe plan mondial, scrie news.ro.

Jackson a câştigat 15 premii Grammy (dintre care două trofee onorifice), 26 American Music Awards (mai mult decât oricare alt artist solo), a fost recompensat cu două stele pe Walk of Fame din Hollywood - în 1980, ca membru al grupului Jackson Five, şi în 1984, ca artist solo - şi a fost inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame - în calitate de membru al grupului Jackson Five, în 1997, şi ca artist solo, în 2001.

Cu o viaţă personală marcată de numeroase controverse şi apariţii publice intens mediatizate, Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic, pe care starul american îl utiliza ca somnifer. Artistul efectua în acea perioadă o serie de repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să includă 50 de show-uri şi să înceapă în iulie 2009, la Londra.

După decesul cântăreţului american, custodia celor trei copii ai lui - Prince Michael Jackson I, (născut pe 13 februarie 1997), Paris Katherine Jackson (născută pe 3 aprilie 1998) şi Prince Michael Jackson II (supranumit ”Blanket”, născut pe 21 februarie 2002) - a fost încredinţată mamei megastarului, Katherine Jackson.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării