main logo
349

Pentagonul intenţionează să trimită alte rachete Patriot în Orientul Mijlociu

Secretarul apărării Patrick Shanahan a aprobat o nouă desfăşurare de rachete Patriot în Orientul Mijlociu, cel mai recent răspuns al Washingtonului la ceea ce acesta consideră a fi o ameninţare în creştere din partea Iranului, potrivit informaţiilor furnizate vineri Reuters de un oficial american, sub protecţia anonimatului.

SUA intenţionează să trimită alte rachete Patriot în Orientul Mijlociu

Oficialul american a refuzat să dezvăluie câte baterii Patriot ar urma să fie trimise în regiunea Orientului Mijlociu. Reuters aminteşte că sistemul de apărare antirachetă Patriot este fabricat de compania Raytheon şi este proiectat să intercepteze rachete lansate, transmite Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

Trimiterea de rachete Patriot în regiune ar însemna o revenire a Pentagonului asupra deciziei adoptate acum câteva luni de retragere a câtorva baterii Patriot din Orientul Mijlociu.

Anul trecut, oficialii au explicat retragerea bateriilor Patriot ca parte a unui efort mai larg al armatei americane de ajustare a desfăşurării prezenţei sale pe plan global, intenţia Pentagonul fiind, la acea dată, aceea de a acorda prioritate provocărilor militare din partea Rusiei şi Chinei.

Decizia susţine consolidarea apărării SUA, care a desfăşurat recent în regiunea Orientului Mijlociu un portavion şi un grup de bombardiere, invocând existenţa unor semnale îngrijorătoare din partea Iranului, care ar indica posibile pregătiri ale unui atac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării