main logo
377

Pentagonul îl acuză pe Putin că lansează fake news în spațiul public

Statele Unite au dezmințit afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin, care a declarat ieri că gruparea terorista Stat islamic (ISIS) a început să execute în masă ostaticii capturati int-o tabara de refugiati din Siria, inclusiv cetățenii americani și europeni.

Pentagonul îl acuză pe Putin că lansează fake news în spațiul publicPentagonul îl acuză pe Putin că lansează fake news în spațiul public

Vorbind la Forumul Valdai din Soci, Putin a spus că militanții ISIS au capturat 700 de persoane din tabara de refugiați din Deir al-Zur, care este sub controlul forțelor sprijinite de SUA, transmite Știri.md cu referire la paginaderusia.ro.

„Ei au prezentat ultimatumuri, anumite cereri și au avertizat că, dacă aceste ultimatumuri nu sunt îndeplinite, vor executa zece persoane în fiecare zi”, a declarat Putin, fără sa precizeze care au fost cererile ISIS. „Alaltăieri au executat zece oameni, au fost împușcați”, a spus Putin, citat de TASS.

Autoritățile americane au declarat joi că, deși atacul asupra taberei a avut loc, restul afirmațiilor  liderului rus sunt false.

„Ne îndoim de exactitatea acestor date”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagon, Sean Robertson.

„Nu avem informații care să confirme luarea de ostatici despre care vorbește președintele Putin”, a adăugat el. „De asemenea, nu știm ca în această tabără să fi existat cetățeni americani”, transmite Vocea Americii.

De asemenea, Pentagonul a negat afirmația lui Putin că SUA și aliații săi de coaliție nu sunt în măsură să înfrângă ISIS.

„Coaliția a eliberat mai mult de 99% din teritoriile ocupate anterior de ISIS”, a subliniat Robertson.

„Rusia, la rândul său, și-a focusat eforturile exclusiv pe sprijinirea regimului sirian, făcând doar câțiva pași în lupta cu amenințarea ISIS și fără a ține cont de legile conflictului armat, ignorând victimele în rândul populației civile și faptele de utilizare a armelor chimice de către regim”, a adăugat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării