main logo
470

Pentagonul a primit o nouă solicitare de asistenţă la frontiera cu Mexicul

Pentagonul a anunţat că a primit o nouă cerere din partea Departamentului Securităţii Interne (DHS) pentru a sprijini gărzile de frontieră în faţa sosirii migranţilor, fără să precizeze dacă vor fi trimise trupe suplimentare la graniţa cu Mexicul, relatează AFP.

Alertă la Pentagon. Solicitare de asistenţă la frontiera cu Mexicul

"Am primit vineri o nouă solicitare de asistenţă de la DHS", a declarat un responsabil al Departamentului Apărării sub acoperirea anonimatului, relatează Ştiri.md cu referire la agerpres.ro

El nu a dezvăluit conţinutul cererii, dar a afirmat că DHS solicită capacităţi pentru a efectua o misiune dată şi că Pentagonul stabileşte ce materiale şi ce efective sunt necesare pentru îndeplinirea acestei misiuni.

Circa 5.600 de soldaţi au fost desfăşuraţi de-a lungul frontierei dintre Statele Unite şi Mexic, pentru a sprijini gărzile de frontieră.

Această amplasare a fost anunţată de preşedintele Donald Trump înainte de alegerile legislative de la 6 noiembrie cu scopul de a contracara sosirea mai multor mii de migranţi aflaţi pe drum dinspre America Centrală către SUA.

Iniţial, trebuia să se încheie la jumătatea lui decembrie, dar DHS a solicitat Pentagonului să prelungească misiunea până la 31 ianuarie, ţinând cont de "ameninţarea continuă" de la frontieră.

Potrivit mai multor media americane, soldaţii ar putea fi amplasaţi de-a lungul frontierei în California şi Arizona, însă este posibil să fie simple mişcări de trupe deja prezente în alte zone de frontieră, şi nu de efective suplimentare.

O sursă militară sub acoperirea anonimatului a precizat că solicitarea DHS nu prevede desfăşurări de trupe dincolo de 31 ianuarie.

Donald Trump urmează să primească vineri parlamentari democraţi şi republicani pentru a încerca să pună capăt blocajului administraţiei federale ('shutdown'), după instalarea unui nou Congres puţin favorabil concesiilor legate de zidul său pe care doreşte să îl ridice pentru a stăvili imigraţia ilegală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării