main logo
281

Pentagon: 120 de civili au fost ucişi în 2018 în operaţiuni militare americane

Un raport al Pentagonului arată că 120 de civili au fost ucişi şi alţi 65 răniţi în operaţiuni ale sale în 2018 în Afganistan, Irak, Siria şi Somalia, relatează agenţia DPA.

Pentagon: 120 de civili, ucişi în 2018 în operaţiuni militare americane

Majoritatea civililor ucişi în operaţiuni militare americane au fost în Afganistan, unde 76 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit raportului, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Alte 42 de persoane au murit în Irak şi Siria şi două în Somalia, potrivit raportului, notează Agerpres. Nu au existat însă victime civile în operaţiuni militare americane în Yemen şi Libia, se mai spune în document. 

Organizaţia neguvernamentală Airwars, care strânge informaţii din diverse surse privind victime civile, a indicat un număr mult mai mare de civili morţi şi răniţi în operaţiuni militare americane. 

Potrivit Airwars, 1.224 de civili au murit în operaţiuni americane şi operaţiuni conduse de americani în Irak, Siria, Afganistan, Somalia, Yemen, Libia şi Pakistan. În Irak şi Siria au murit 805 civili, în Afganistan – 406, în Yemen – opt, în Libia – trei, în Somalia – doi. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării