main logo
730

Peisaj sumbru: Copiii care trăiesc sub pământ

E iadul pe pământ. Asta a spus secretarul general al ONU despre Ghouta Orientală, regiunea siriană devastată de bombardamente.

Iadul pe pământ: Copiii care trăiesc sub pământPeisaj sumbru: Copiii care trăiesc sub pământ. Foto: digi24.ro

10 zile de atacuri aeriene au făcut aproape 600 de morţi. Azi ar fi trebuit să fie prima zi de linişte. Cinci ore fără explozii. Dar n-a fost linişte. Armistiţiul anunţat de Rusia nu a fost respectat. Raidurile au continuat, iar ajutoarele umanitare nu au ajuns la civilii care trăiesc acum sub pământ, în pivniţe şi adăposturi.

Ghouta Orientală e un district aflat sub controlul rebelilor sirieni, pe care regimul lui Bashar al-Assad încearcă să-l cucerească cu ajutor militar din partea Rusiei.

„Au trecut două luni de când am fost la şcoală şi mi-am văzut prietenii. Stăm în adăpost, din cauza bombardamentelor. Sper că războiul se va termina şi ne vom întoarce acasă. Sper că bombardamentele din Ghouta Orientală se vor termina”, spune o fetiță, potrivit Digi24.

„Nu avem apă de băut. Facem mari eforturi ca să ne asigurăm că e puţină apă pentru copii. Mâncăm o dată pe zi sau nu mâncăm deloc”, povestește o mamă.

„Am ieşit şi aşteptăm aici camioanele cu mâncare. Nu mai avem mâncare. Așteptăm. Dacă ne loveşte vreun glonţ, asta e... Vom muri”, spune un copil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării