486
0
Pedofilie în Franța: Un medic ar fi abuzat pacienți timp de 30 de ani
486
0

Un caz cutremurător de pedofilie a fost scos la iveală în Franța. Un medic chirurg e dat în judecată pentru abuzuri comise asupra copiilor timp de 30 de ani.

Anchetatorii au găsit inclusiv jurnale în care el povestea toate grozăviile. Vă atenționăm că urmează detalii cu puternic impact emoțional, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Totul a început într-o zi de aprilie 2017, în mica localitate Jonzac din vestul Franței, cu mărturia unei fetițe de 6 ani. 

Imediat, la domiciliul medicului au fost găsite documente compromițătoare.

Francesca Salta, avocat al familiei uneia dintre victime: Aveam să găsim scenarii, fotografii cu el în pielea goală, aveam să găsim caiete de notițe. Își ținea jurnale începând din anii 90. Scria în detaliu ce le-a făcut copiilor, cu desene și amănunte sordide. 

Își povestea și fanteziile, într-un limbaj greu de reprodus. Sunt peste 200 de nume în acele caiete; tot atâtea potențiale victime.

Thibault Kurzawa, avocatul apărării: Clientul meu recunoaște că există câteva pasaje cam deplasate, lamentabile, foarte regretabile. El e primul care se declară convins de acest lucru.

Ancheta a scos la iveală unul dintre cele mai grave cazuri de pedofilie din Franța. Acuzatul, Joel Le Scouarnec, acum sexagenar, era specializat în chirurgie abdominală. Copiii au fost abuzați în timpul internării în spital, fie că erau sau nu sub anestezie.

Culmea, în 2005, medicul fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru distribuirea de pornografie infantilă. Nu se aflase, la acea vreme, întreaga grozăvie. A fost lăsat în libertate și a recidivat. Acum e în închisoare.

Primul proces care începe se referă la 4 acuzații de viol și agresiune sexuală asupra minorilor. Alte 3 cazuri au fost prescrise.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter