main logo
822

Pavel Durov: Rusia a încercat să spargă conturi de Telegram

Întemeietorul mesageriei Telegram, Pavel Durov, a învinuit autoritățile ruse de încercarea de a sparge conturile unor jurnaliști care au scris despre protestele recente de la Ekaterinburg față de planurile construcției unei catedrale în parcul din centrul orașului.

Pavel Durov: Rusia a încercat să spargă conturi de Telegram

Durov a spus că tentativa a eșuat, pentru că jurnaliștii foloseau sistemul de autentificare în doi pași și i-a îndemnat pe utilizatorii Telegramului să-și întărească securitatea, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

„Este un avertisment - regimurile autoritare nu țin cont de nimic, atunci când vor să se amestece în viața privată a cetățenilor”, a spus Pavel Durov. 

În ajun, despre tentative de spargere a conturilor lor din Telegram a anunțat publicațiile independente din Ekaterinburg znak.com și ura.ru, precum și corespondenți ai portalului Meduza și de la serviciul rusesc al postului nostru de radio – Radio Svoboda. 

De anul trecut, mesageria Telegram, foarte populară în Rusia, a fost blocată de autorități, după ce a refuzat să transmită serviciului federal de securitate FSB cheile de criptare a mesajelor utilizatorilor. 

În ciuda interdicției oficiale, marea majoritate a conturilor Telegram din Rusia continuă să funcționeze, mesageria fiind utilizată și de jurnaliști pro-Kremlin, mulți funcționari și personalități publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării