248
0
Pavel Durov: Rusia a încercat să spargă conturi de Telegram
248
0

Întemeietorul mesageriei Telegram, Pavel Durov, a învinuit autoritățile ruse de încercarea de a sparge conturile unor jurnaliști care au scris despre protestele recente de la Ekaterinburg față de planurile construcției unei catedrale în parcul din centrul orașului.

Durov a spus că tentativa a eșuat, pentru că jurnaliștii foloseau sistemul de autentificare în doi pași și i-a îndemnat pe utilizatorii Telegramului să-și întărească securitatea, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

„Este un avertisment - regimurile autoritare nu țin cont de nimic, atunci când vor să se amestece în viața privată a cetățenilor”, a spus Pavel Durov. 

În ajun, despre tentative de spargere a conturilor lor din Telegram a anunțat publicațiile independente din Ekaterinburg znak.com și ura.ru, precum și corespondenți ai portalului Meduza și de la serviciul rusesc al postului nostru de radio – Radio Svoboda. 

De anul trecut, mesageria Telegram, foarte populară în Rusia, a fost blocată de autorități, după ce a refuzat să transmită serviciului federal de securitate FSB cheile de criptare a mesajelor utilizatorilor. 

În ciuda interdicției oficiale, marea majoritate a conturilor Telegram din Rusia continuă să funcționeze, mesageria fiind utilizată și de jurnaliști pro-Kremlin, mulți funcționari și personalități publice.

Citește și
article image
Cea mai sigură aplicație de chat a primit un update...
0
305
article image
Telegram a lansat o funcție care permite ștergerea mesajelor
0
199
article image
Un bărbat care vindea droguri pe Telegram şi cumpăra...
2
602
article image
Droguri comercializate pe Telegram. O pastilă era vândută...
0
385