main logo
343

Patru săptămâni de manifestații împotriva guvernului Beniamin Netanyahu

Zeci de mii de tineri și mai puțin tineri, laici și credincioși, au ieșit, din nou, pe străzile marilor orașe pentru a denunța „politicile antidemocratice” ale noului guvern condus de Beniamin Netanyahu.

Patru săptămâni de manifestații împotriva guvernului Beniamin Netanyahu

A fost a patra sâmbătă la rând cu manifestații ample în Tel Aviv, Haifa și Ierusalim, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Inamicul public al protestatarilor este Beniamin Netanyahu. Acesta este demonizat pentru pactul făcut cu formațiuni ultra-religioase și de extremă dreaptă, de dragul revenirii la putere, în condițiile în care este judecat pentru corupție, abuz de putere și trafic de influență.

Controversata reformă judiciară inițiată de guvern, care subminează independenţa justiţiei, a fost declicul care a determinat tot mai mulţi israelieni să iasă în stradă.

Una dintre prevederile reformei stipulează că o majoritate simplă de parlamentari poate schimba sentinţe sau decizii ale Curţii Supreme.

Mai mult, Instanța Supremă din Israel, considerată un model de urmat în toată lumea, şi-ar pierde capacitatea de a invalida numiri în înalte funcţii guvernamentale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării