main logo
485

Pașaport diplomatic. Turcia vrea în UE, dar nu cu orice preț

Respectarea libertăţilor fundamentale de către Turcia este mereu subiectul criticilor venite din toată lumea, dar mai ales din Uniunea Europeană.

Pașaport diplomatic. Turcia vrea în UE, dar nu cu orice preț

Turcii se apără şi spun că ei au trecut mereu prin situaţii speciale, care i-au determinat să ia măsuri dure, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Adjunctul ministrului de externe de la Ankara, Faruk Kaymakci, este şi responsabil de relaţia cu UE. Prezintă argumentele în favoarea aderării ţării lui la blocul comunitar, astăzi, după film, la emisiunea Paşaport diplomatic.

Cristina Cileacu: Vedem că inclusiv în Uniunea Europeană presa este abuzată şi libertatea de expresie este limitată în anumite ţări, membrii mai noi ai UE, din Europa de Est, inclusiv din România. Cum puteţi crede deci, că Uniunea Europeană, cu aceste probleme în interior, va accepta şi mai multe probleme decât are deja, care vin din Turcia?

Faruk Kaymakci: Uniunea Europeană ar trebui să înţeleagă Turcia. Uniunea Europeană ar trebui să susţină Turcia în lupta pe care o duce împotriva terorismului. Atât timp cât vom obţine susţinerea aliaţilor noştri, acest tip de probleme nu ar mai fi pe agenda noastră. Pentru că dacă te lupţi cu 3 organizaţii teroriste cu notorietate şi dacă ai o tentativă de lovitură de stat făcută de unii care sunt protejaţi de prietenii tăi, ai o perioadă complicată, cu probleme complicate. Dar Turcia este o democraţie, Turcia este pentru libertatea presei, Turcia este pentru libertatea de exprimare. Noi nu credem că aceste valori ar trebui, pentru că ele stau la baza democraţiei turce. Aşa că să nu amestecăm lucrurile. Turcia este acolo, dar cred că ceva mai multă înţelegere în susţinerea luptei noastre împotriva terorismului, aceste chestiuni nu vor fi pe agenda comună.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării