13 ianuarie, 13:04
916
1

PAS se apucă să investigheze cum Moldsilva defrișează ilegal pădurile

13 ianuarie, 13:04
916
1

Deputatul PAS, Radu Marian, anunță despre crearea unui grup de lucru parlamentar împreună cu deputații fracțiunii Vladimir Bolea, Galina Sajin, Lilian Carp și Ion Groza, care să investigheze ilegalitățile comise la Moldsilva, întrucât s-ar tăia cu 40% mai mult lemn decât limita anuală autorizată de Guvern.

PAS se apucă să investigheze cum Moldsilva defrișează ilegal pădurile

În cadrul acestui grup de lucru, se va solicita implicarea CNA, SIS, Inspectoratului pentru Protecția Mediului și experților în domeniu, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Veniturile din vânzarea acestui lemn tăiat ilegal se ridică la cel puțin 127 milioane de lei, dintre care jumătate ar merge către șefii ocoalelor silvice și conducerii centrale Moldsilva, protejată de PSRM.  „Дележка дин делянкэ” (așa este poreclit procesul) pentru lemnul tăiat ilegal s-ar face în felul următor: 25% pădurarului, 25% inginerului și șefului de ocol și 50% - șefului de întreprindere și conducerii Moldsilva”, spune Marian.

Precizăm că, în ultima perioadă tot mai mulți activiști civici bat alarma față de tăierile ilicite și masive de păduri. Unul dintre acesta este și fostul primar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, care a publicat chiar și dovezi de la fața locului cum decurg defrișările ilicite chiar în „inima” codrilor Moldovei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter