main logo
386

Partidul premierului ungar s-ar putea retrage din PPE

Partidul premierului ungar, Fidesz, s-ar putea retrage din Partidul Popular European, fără a aştepta să fie exclus. Mai mult, ar putea forma un grup nou cu partidul eurosceptic aflat la putere în Polonia. Anunţul a fost făcut chiar de Viktor Orban.

Partidul premierului ungar s-ar putea retrage din PPE

Premierul Ungariei consideră că procedura de excludere a partidului său, Fidesz, din PPE s-ar putea încheia cu retragerea formaţiunii din familia politică, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net

Fidesz este, însă, pregătit să înceapă un proiect nou, iar primele discuţii le va avea cu Partidul Lege şi Justiţie, aflat la putere în Polonia.

Declaraţia vine după ce liderul Popularilor Europeni, Manfred Weber, i-a cerut lui Orban să îşi revizuiască rapid poziţia faţă de Uniunea Europeană. Aceasta după ce 12 partide membre ale PPE au cerut oficial "excluderea sau suspendarea" premierului populist ungar și a Fidesz.

O decizie ar putea fi luată pe 20 martie, la Congresul PPE. 

Tensiunile dintre Ungaria şi Bruxelles durează de mulţi ani, dar au fost accentuate de o campanie anti-UE finanţată de Guvernul de la Budapesta. Astfel, ţara a fost împânzită de postere în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, membru PPE, şi omul de afaceri George Soros, un duşman vechi al premierului Viktor Orban sunt acuzaţi că vor să impună, din nou, cote obligatorii de imigranți şi că ameninţă securitatea naţională a ţării.

Ulterior, Ungaria a anunţat că va înlocui imaginea lui Juncker cu cea a prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

”Indiferent dacă aceste campanii îl vizează sau îl atacă pe preşedintele nostru, pe prim-vicepreşedintele nostru Frans Timmermans sau orice alt membru sau angajat al instituţiei noastre, vom răspunde şi ne vom apăra activitatea, cu forţă egală, de neadevăruri şi discursuri false”, a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Timmermans este candidatul Socialiştilor şi Democraţilor la conducerea Comisiei Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării