main logo
559

Parlamentul turc a aprobat prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă

Parlamentul turc a aprobat miercuri prelungirea cu încă trei luni a stării de urgenţă decretată după lovitura de stat eşuată din iulie 2016.

Parlamentul turc a aprobat prelungirea cu 3 luni a stării de urgenţăParlamentul turc a aprobat prelungirea cu 3 luni a stării de urgenţă

Turcia va putea organiza astfel pe 24 iunie alegeri anticipate legislative şi prezidenţiale, anunţate miercuri de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, în cadrul stării de urgenţă.

Dublul scrutin prezidenţial şi legislativ este crucial, deoarece el va marca intrarea în vigoare a majorităţii măsurilor care întăresc prerogativele şefului statului, adoptate la referendumul constituţional din aprilie 2017, scrie Agerpres.

Circa 50.000 de persoane au fost arestate şi alte 150.000 au fost demise din funcţie prin decrete sau ordine emise în cadrul stării de urgenţă. Aproape zilnic alte persoane sunt arestate pentru acuzaţii de terorism.

Guvernul turc susţine că este nevoie de starea de urgenţă pentru a combate terorismul, în special acţiuni ale mişcării clericului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că a organizat lovitura de stat eşuată din 2016.

Ministrul turc al apărării Nurettin Canikli a anunţat miercuri că autorităţile turce au identificat 3.000 de persoane în cadrul forţelor armate bănuite că ar avea legături cu Fethullah Gulen, iar acestea vor fi destituite în zilele următoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării