main logo
559

Parlamentul Scoției a refuzat să ratifice rezultatele Brexit

Parlamentul Scoției a refuzat să examineze proiectul de lege al premierului Marii Britanii Theresa May privind procedura de ieșire a țării din Uniunea Europeană. Despre aceasta a declarat pentru BBC prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon.

Parlamentul Scoției a refuzat să ratifice rezultatele BrexitParlamentul Scoției a refuzat să ratifice rezultatele Brexit

Oficialul scoțian a adăugat că nu intenționează să semneze acest document, deoarece aceasta va duce la o „involuție”. „Nici prim-ministrul, nici guvernul scoțian nu vor face acest lucru”, a declarat politicianul, citează Moldpres

În luna ianuarie curent, Camera Comunelor a Parlamentului Marii Britanii a votat în a treia lectură proiectul de lege privind ieșirea din UE. Se așteaptă ca Brexit să aibă loc oficial pe 29 martie 2019.

În 2016, în Marea Britanie s-a desfășurat un referendum privind ieșirea țării din UE. Au câștigat la o mică diferență adepții Brexit, în timp ce majoritatea cetățenilor din Scoția și Irlanda de Nord s-au pronunțat pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării