main logo
478

Parlamentul britanic: Ședință suspendată din cauza apei revărsate

Parlamentul britanic a fost obligat joi să se închidă mai devreme din cauza apei care s-a revărsat în sala de şedinţe printr-o gaură apărută în Palatul Westminster, clădire gotică din secolul al XIX-lea, transmite Reuters.

Parlamentul britanic: Ședință suspendată din cauza apei revărsate

Deputaţii erau în plină dezbatere pe tema politicii fiscale, când apa a început să curgă în cascadă în zona presei de deasupra scaunelor parlamentarilor, obligându-l pe speaker-ul adjunct, Lindsay Hoyle, să suspende şedinţa, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Vorbind peste zgomotul provocat de apa care curgea, parlamentarul Justin Madders a spus: „Sper să-mi pot termina discursul înainte ca apa să se oprească. Cred că este probabil un fel de simbol, despre cum mulţi oameni văd cât de distrus este parlamentul”.

Dacă şedinţa Camerei Comunelor s-a încheiat cu peste două ore mai devreme, Camera Lorzilor a continuat să dezbată cu privire la Brexit într-o parte separată a clădirii.

Palatul Westminster - datând parţial din 1097 - se degradează tot mai mult de decenii, necesitând reparaţii frecvente şi modernizări. O mare parte din învelişul de calcar care se fărâmiţează este acoperit de schele.

Deşi există planuri pentru un program de restaurare de mai multe miliarde de lire, care ar putea necesita relocarea temporară a parlamentului într-o altă clădire, procesul a fost întârziat, mulţi parlamentari refuzând să renunţe la locul tradiţional de şedinţe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării