main logo
522

Parlamentul britanic s-a reunit într-o ședinţă cu privire la Brexit

Parlamentul britanic s-a reunit sâmbătă pentru o şedinţă extraordinară consacrată acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prima şedinţă organizată într-o sâmbătă după cea consacrată războiului din Malvine, acum 37 de ani.

Parlamentul britanic s-a reunit într-o ședinţă cu privire la BrexitFoto: reuters.com

Legislatorii britanici urmează să supună la vot noul acord anunţat in extremis joi de Londra şi Bruxelles, iar rezultatul se prevede a fi extrem de strâns, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

Dacă textul este aprobat de deputaţi, executivul va prezenta de luni un proiect de lege destinat să-l pună în aplicare, au indicat serviciile premierului Boris Johnson.

Guvernul conservatorilor nu mai dispune decât de 288 de aleşi, în condiţiile în care are nevoie de o majoritate de 320 de voturi în Camera Comunelor, care a respins de trei ori acordul de Brexit obţinut anterior de premierul Theresa May, determinând-o să demisioneze.

Partidele din opoziţie au avertizat deja că vor vota împotriva acordului lui Johnson. În special partidul unionist nord-irlandez DUP, aliat al executivului în parlament, este împotriva compromisului, care ar afecta potrivit lui integritatea Regatului Unit, prevăzând un tratament diferit pentru Irlanda de Nord. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării