main logo
1186

Paris: Producătorii chinezi lansează mașina care circulă și pe apă

La Salonul Auto de la Paris au fost prezentate cele mai noi invenții de pe piața auto. Producătorul francez Peugeot a arătat noul volan dreptunghiular Hypersquare, iar firma chineză BYD a impresionat cu modelul Yangwang U8 cu abilitatea de a circula și pe apă.

Paris: Producătorii chinezi lansează mașina care circulă și pe apăFoto: adevarul.ro

Producătorii auto europeni s-au reunit la întâlnirea bianuală de la Salonul Auto de la Paris, care ține până duminică, în contextul cererii scăzute pentru vehiculele electrice (EV) și  creșterea concurenței din afara spațiului european. Presiunea asupra producerii de EV în Europa va crește odată cu intrarea în vigoare a noilor obiective de reducere a emisiilor, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Hypersquare, noul volan dreptunghiular

În centrul atenției a fost producătorul francez Peugeot. Acesta a atras privirile participanților cu o inovație auto, Hypersquare, volanul dreptunghiular. Cei prezenți au fost invitați să examineze invenția, constructorul l-a invitat și pe președintele francez, Emmanuel Macron, la volan. Acesta este inclus în conceptul de maşină Inception al producătorului. 

Reprezentanții francezi au declarat că forma dreptunghiulară a volanului, asemănătoare unui controler de jocuri video, va intra în producţie din 2026. Constructorul vede acest model ca o atracție pentru publicul tânăr.

Mașina care „înoată”

Gigantul auto chinez BYD a prezentat pentru prima dată modelul său Yangwang U8 în faţa unui public francez, mașina pe apă. Acesta este un SUV-ul hibrid plug-in, partea specială a acestui model este abilitatea de „înota” până la 30 de minute, printre altele poate să parcheze lateral şi să facă o rotire completă pe loc, a precizat un purtător de cuvânt al BYD pentru CNBC.

Modelul chinez funționează pe patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Abilitatea de a pluti poate salva vieţi în caz de inundaţii sau accidente pe apă. În plus, mașina are și o dronă încorporată pe acoperiş, care poate fi lansată pentru a arăta şoferului ce urmează pe drum.

Modelul Yangwang U8 intrat pe piață pentru prima dată anul trecut în Guangzhou şi este vândut în prezent doar în China.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării