main logo
455

Părinții care și-au torturat copiii au primit închisoare pe viață

Louise (50 de ani) și David Turpin (57 de ani), părinții care și-au abuzat 12 dintre cei 13 copii, au fost condamnați azi la închisoare pe viață, cu drept de a cere eliberare condiționată doar după 25 de ani.

Părinții care și-au torturat copiii au primit închisoare pe viață

Cei doi și-au supus copiii unor chinuri inimaginabile în casa lor din Perris, un orășel situat la 96 de kilometri de Los Angeles, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Abuzurile s-au terminat în februarie, când una dintre fete, în vârstă de 17 ani, a reușit să sară pe un geam și să sune la 911 pentru a anunța că sunt supuși unor abuzurin inimaginabile de către părinții lor. Oamenilor legii nu le-a fost foarte facil să găsească locuința groazei, pentru că fata care a reclamat abuzurile nu știa nici adresa, nici luna anului, nici măcar ce înseamnă „medicamentație”, a notat apnews.com. 

Ajunși în fața justiției, cei doi părinți și-au recunoscut vina. „Îmi pare rău. Prin tot ce am făcut n-am făcut altceva decât să-mi chinui copiii. Îmi iubesc copiii foarte mult”, a spus Louise Turpin în fața instanței. 

Judecătorii au rămas șocați de mărturiile copiilor. Numele copiilor n-au fost făcute publice. Una dintre fete a venit în sala de judecată după ce au început pledoariile. 

Îl ținea de mână pe avocatul ei și plângea. Una dintre fete a spus: „Viața a fost grea, dar m-a făcut mai puternică. M-am luptat să devin persoana care sunt acum. Mi-am văzut tatăl schimbând-o pe mama mea. Aproape că m-au schimbat și pe mine, dar mi-am dat seama de ce se întâmplă. Sunt o luptătoare. Sunt puternică”. 

Cei doi și-au supus copiii unor chinuri inimaginabile în casa lor din Perris, un orășel situat la 96 de kilometri de Los Angeles. Abuzurile s-au terminat în februarie, când una dintre fete, în vârstă de 17 ani, a reușit să sară pe un geam și să sune la 911 pentru a anunța că sunt supuși unor abuzurin inimaginabile de către părinții lor. 

Oamenilor legii nu le-a fost foarte facil să găsească locuința groazei, pentru că fata care a reclamat abuzurile nu știa nici adresa, nici luna anului, nici măcar ce înseamnă „medicamentație”, a notat apnews.com. Ajunși în fața justiției, cei doi părinți și-au recunoscut vina. 

„Îmi pare rău. Prin tot ce am făcut n-am făcut altceva decât să-mi chinui copiii. Îmi iubesc copiii foarte mult”, a spus Louise Turpin în fața instanței. Unul dintre copii a cerut o pedeapsă mai blândă pentru părinții abuzivi! Judecătorii au rămas șocați de mărturiile copiilor. 

Numele copiilor n-au fost făcute publice. Una dintre fete a venit în sala de judecată după ce au început pledoariile. Îl ținea de mână pe avocatul ei și plângea. 

Una dintre fete a spus: „Viața a fost grea, dar m-a făcut mai puternică. M-am luptat să devin persoana care sunt acum. Mi-am văzut tatăl schimbând-o pe mama mea. Aproape că m-au schimbat și pe mine, dar mi-am dat seama de ce se întâmplă. Sunt o luptătoare. Sunt puternică”. 

Unii dintre copii au spus că își iubesc în continuare părinții. Unul dintre ei a cerut chiar o pedeapsă mai blândă pentru părinți, „pentru că ei au crezut că prin tot ceea ce făceau ne apărau pe noi”. Vecinii n-au bănuit niciodată ce orori se petrec în casa vecinilor. 

Nimic nu le-a trezit vreo suspiciune, chiar dacă nu-i vedeau prea des pe copii afară. Când oamenii legii au ajuns în casa ororilor au găsit un băiat de 22 de ani legat cu un lanț, iar două dinte fete de abia fuseseră eliberate din lanțuri. 

Copiii, care au vârste cuprinse între 2 și 29 de ani, erau bătuți, ținuți în cuști sau legați cu lanțuri. Toți erau subnutriți, cu mult sub greutatea normală pentru vârstele lor. Ei au dezvăluit că li se permitea să facă baie o dată pe an. Nu aveau voie să se joace. 

Ziua erau obligați să doarmă, iar noaptea li se permitea să fie activi. Ieșeau din camerele lor doar la masă, iar la școală nu li s-a dat voie să meargă, părinții semnând acte că-i educă și îi învață acasă. 

Cea mai bine școalizată fată abia a reușit să ajungă în clasa a treia. Anchetatorii au descoperit că singurul copil care nu fusese abuzat a fost cel mai mic, în vârstă de doi ani. În rest, toți ceilalți au avut nevoie de spitalizare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării