515
0
Parfumul Cleopatrei, recreat după o rețetă veche de 2.000 de ani
515
0

Cercetătorii au recreat parfumul Cleopatrei, folosind o rețetă veche de 2.000 de ani. Parfumul este o combinație de smirnă, nucșoară, ulei de măsline și scorțișoară.

Foto: gettyimages.com

După mai bine de 10 ani de săpături în apropiere de Cairo, arheologii au descoperit rețeta folosită de Cleopatra. Aceasta este compusă dintr-un amestec de smirnă, nucșoară, ulei de măsline și scorțișoară, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Comparativ cu parfumurile din ziua de astăzi, cu o consistență similară cu uleiul de măsline, parfumul Cleopatrei este mult mai dens și mai puternic și persistă mai mult timp pe corp.

“Cercetătorii sunt foarte încântați de această realizare. Ce frumos este să simți un parfum care nu a mai fost mirosit timp de 2.000 de ani”, a declarat profesorul Littman, unul dintre asociații acestui proiect.

Un recipient cu acest parfum este expus la Muzeul Național Geografic din Washington. Cu toate că acesta fost recreat după o rețetă de acum 2.000 de ani, este foarte de greu de precizat dacă este este, într-adevăr, vorba de rețeta folosită pentru parfumul Cleopatrei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter