main logo
379

Părerea Papei Francisc despre avortul în caz de malformaţii ale fătului

Avortul în cazul descoperirii unui posibil defect genetic este ca o versiune a încercărilor naziştilor de a purifica rasa prin eliminarea celor slabi, este de părere Papa Francisc, potrivit Reuters.

Părerea Papei Francisc despre avortul în caz de malformaţii ale fătului

Suveranul Pontif a făcut această comparaţie într-un discurs adresat membrilor unor asociaţii familiale din Italia, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

„Copiii ar trebui acceptaţi aşa cum sunt, aşa cum i-a trimis Dumnezeu, aşa cum le permite Dumnezeu, chiar şi atunci când sunt bolnavi“, a declarat liderul Bisericii Catolice. 

Papa Francisc a vorbit apoi despre testele prenatale pentru a determina dacă fetusul suferă de o boală sau malformaţie. „Prima propunere în acest caz este «Ar trebui să scăpăm de el?». Iar pentru a avea o viaţă mai liniştită, un copil nevinovat este ucis“, a afirmat Papa Francisc. 

„Spun acest lucru cu durere în suflet. În ultimul secol toată lumea a fost scandalizată de ce făceau naziştii pentru a purifica rasa. 

Astăzi, facem acelaşi lucru, cu mănuşi albe“, a avertizat el. 

În cadrul programelor de purificare naziste, sute de mii de oameni au fost sterilizaţi cu forţa şi zeci de mii de copii au fost omorâţi într-o încercare de a „curăţa“ populaţia de cei cu dizabilităţi fizice sau cognitive, notează Reuters.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării