main logo
1199

Paradă militară la Moscova: Peste 12.000 de soldați au defilat în Piaţa Roşie

Demonstraţie de forţă la Moscova. Cea de-a 76 aniversare a Zilei Victoriei a fost marcată printr-o tradiţională paradă militară de proporţii la care a asistat preşedintele rus Vladimir Putin, alături de veterani ai armatei roşii şi demnitari.

Paradă la Moscova: Peste 12.000 de soldați au defilat în Piaţa RoşieFoto: ria.ru

Peste 12 mii de soldaţi și sute de unităţi de tehnică militară au defilat în Piaţa Roşie. Evenimentul a culminat cu survolarea a zeci de elicoptere şi avioane de luptă, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Tradiţional, parada a început cu trecerea în revistă a trupelor din dispozitiv, de către ministrul rus al Apărării, general de armata Serghei Șoigu.

Ulterior, preşedintele Vladimir Putin a ţinut un discurs în care i-a felicitat pe veterani și militari.

"Veteranii noștri, destinele lor, devotamentul față de patria lor, toate sunt un exemplu pentru noi, vârful spre care trebuie să tindem. Slavă poporului biruitor! Felicitări cu ocazia Zilei Victoriei!", a declarat preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Ziua Victoriei a fost sărbătorită prin parade militare şi în alte oraşe din Federația Rusă. Totodată, în toate catedralele din Rusia au fost oficiate slujbe în memoria celor care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste a fost marcată sâmbătă, în ţările occidentale. La Paris, preşedintele Emmanuel Macron a depus flori la statuia generalului De Gaulle şi la monumentul Eroului Necunoscut de sub Arcul de Triumf.

Ceremoniile s-au desfăşurat fără public din cauza pandemiei de coronavirus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării