main logo
436

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele cutremurelor şi tsunamiului din Indonezia

Papa Francisc s-a rugat duminică pentru victimele devastatoarelor seisme urmate de tsunami care s-au produs vineri pe insula Sulawesi din Indonezia, relatează DPA.

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele din Indonezia

''Mă rog pentru cei decedaţi - din nefericire, mulţi - pentru răniţi şi pentru cei care au rămas fără locuinţe şi fără locuri de muncă'', a declarat Papa Francisc credincioşilor prezenţi în piaţa Sfântul Petru din Vatican, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

''Fie ca Domnul să le ofere consolare şi să susţină eforturile celor angajaţi în operaţiunile de salvare. Să ne rugăm împreună pentru fraţii noştri din insula Sulawesi'', a adăugat suveranul pontif care a îndrumat mulţimea în Rugăciunea către Fecioara Maria.

Indonezia, o ţară cu o populaţie de circa 260 de milioane de locuitori situată în Asia de Sud-Est, este prepoderent musulmană. Catolicii constituie aproximativ 3% din populaţia totală.

Bilanţul seriei de cutremure dintre care cel mai important a avut magnitudinea 7,5 şi a unui tsunami a ajuns la 832 de morţi, a anunţat duminică Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor care a adăugat că suprafaţa afectată ar fi mai mare decât cea estimată iniţial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării