main logo
786

Papa Francisc pleacă în cea mai lungă călătorie a pontificatului său

În perioada 2-13 septembrie, Suveranul Pontif se va afla în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est și în Singapore.

Papa Francisc pleacă în cea mai lungă călătorie a pontificatului săuFoto: digi24.ro

Va fi cea mai lungă călătorie a pontificatului său, în Asia și Oceania, prin locuri-cheie privind dialogul interreligios, promovarea păcii și creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor de mediu, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

La vârsta de 88 de ani, Papa Francisc nu se teme de momente neprevăzute, deşi exită îndoielile cu privire la starea de sănătate a Suveranului Pontif.

Sănătatea Papei „este bună și simte că are puterea necesară pentru a face față”, a precizat părintele Antonio Spadaro, subsecretarul Dicasterului de Cultură, care îl însoțește deseori pe Pontif, într-un interviu pentru Adnkronos.

„Am văzut deja: dacă nu se simte în stare, nu pleacă, așa cum s-a întâmplat cu călătoria în Congo și Sudanul de Sud, care a fost amânată din motive de sănătate, și cea la Dubai, pentru Cop28.

Așadar, din acest punct de vedere, nu există preocupări deosebite”, confirmă Spadaro.

„Nu am acceptat pontificatul ca să mă odihnesc.”

„Odată i-am subliniat Sfântului Părinte că ritmul unei călătorii, pe care apoi a făcut-o cu succes, a fost excesiv. Mi-a răspuns sec: „Nu am acceptat pontificatul să mă odihnesc”. Pe de altă parte, călătoria „a fost planificată înainte de pandemie”, precizează subsecretarul Ministerului Culturii, care a menționat: „A fost dorința specifică a lui Francisc de a vizita această zonă a lumii”.

Călătoria reprezintă un pas important către întărirea legăturilor dintre Biserica Catolică și Asia, un continent în care creștinismul crește semnificativ. Papa va vizita, printre altele, Indonezia și Timorul de Est, țări care reprezintă exemple de coexistență pașnică între diferite religii.

Asia este o regiune de mare importanță geopolitică, iar prezența Papei în aceste locuri își propune să sublinieze angajamentul Bisericii de a promova pacea și dialogul într-un context global din ce în ce mai complex.

Va aborda tema inteligenței artificiale

La Jakarta, Papa se va întâlni cu marele imam al moscheii Istiqlal, cu care va semna un document inspirat din declarația de la Abu Dhabi privind fraternitatea umană. Un gest care este și un important pas înainte în promovarea păcii și a înțelegerii reciproce între diferite credințe, într-o lume în care tensiunile religioase sunt încă o sursă de conflict.

În timpul șederii sale în Papua Noua Guinee, Papa Francisc va avea ocazia să abordeze problemele exploatării mediului și schimbărilor climatice. Într-o regiune puternic afectată de schimbările climatice, Papa va reitera importanța de a avea grijă de „casa comună” și de a asculta „strigătul Pământului”.

Ultima oprire a călătoriei va fi în Singapore, una dintre țările care conduc inovația tehnologică globală. Papa Francisc va aborda probleme precum inteligența artificială și limitele etice ale progresului tehnologic, dar mai ales importanța creării unui model de dezvoltare care să plaseze omul în centru, promovând inovația care să fie în slujba binelui comun și nu doar pentru profit.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării