main logo
459

Papa Francisc: Hitler ne arată unde duce populismul

Papa Francisc a predicat, marţi, toleranţa faţă de refugiaţi şi a denunţat populismul, evocându-l pe dictatorul nazist Adolf Hitler, relatează DPA.

Papa Francisc: Hitler ne arată unde duce populismul

Suvernaul Pontif a îndemnat ca tinerii să fie învăţaţi istoria războaielor din secolul al XX-lea, „pentru ca să nu cadă în aceeaşi greşeală şi să ştie cum se răspândeşte populismul”, transmite Ştiri.md cu referire la Adevărul.

„Ne gândim întotdeauna la Hitler din perioada 1932-1933, acel individ care a promis dezvoltarea Germaniei; ei ar trebui să ştie cum încep problemele; nu putem trăi răspândind ura”, a avertizat Francisc.

Papa argentinian a făcut aceste declaraţii la lansarea unei cărţi despre înţelepciunea bătrânilor, la Vatican, unde persoane mai tinere sau mai bătrâne din public i-au pus întrebări.

Papa a făcut o analiză a populismului şi a moştenirii războaielor mondiale, după ce o femeie în vârstă care predă italiana migranţilor i-a spus că este tulburată de înăsprirea atitudinii faţă de refugiaţi.

Francisc a subliniat că Biblia propovăduieşte primirea migranţilor, dar a adăugat că guvernele au dreptul să limiteze imigraţia.

„De aceea este important ca toată Europa să încheie un acord cu privire la această problemă”, pentru ca ţări aflate în prima linie a migraţiei, ca Italia, Spania sau Grecia, să nu se trezească cu o parte disproporţionată de refugiaţi, a declarat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării