main logo
1362

Papa Francisc a izbucnit în lacrimi când a evocat suferinţa ucrainenilor

Papa Francisc a început să plângă, joi, 8 decembrie, când a menţionat suferinţa ucrainenilor în timpul unei rugăciuni tradiţionale din Piața Spaniei, relatează Reuters și Vatican News.

Papa Francisc a izbucnit în lacrimi când a evocat suferinţa ucrainenilorFoto: libertatea.ro

În acest an, Papa și-a concentrat rugăciunile pentru pacea în Ucraina „martirizată”, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Vocea papei a început să tremure când a pomenit de ucraineni şi a trebuit să se oprească, neputând să continue, pentru aproximativ 30 de secunde.

„Privind la voi, care sunteți fără păcat, cu speranța că puteam continua să credem și să sperăm că iubirea va birui ura, că adevărul poate dovedi minciuna, că pacea ar putea învinge războiul.

Fecioară imaculată, astăzi aş fi vrut să îţi aduc mulţumirile poporului ucrainean”, a spus Papa rugându-se la statuia Maicii Domnului, înainte să izbucnească în lacrimi.

Oamenii, inclusiv primarul Romei, Roberto Gualtieri, care se afla chiar lângă pontif, au acoperit cu aplauze momentul emoționant.

„Încă o dată trebuie să îndrept către tine rugăciunile copiilor, ale bătrânilor, ale taţilor şi mamelor, ale tinerilor din acel pământ martir, care suferă atât de mult”, a spus suveranul, după ce a reluat rugăciunea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării