main logo
728

Papa compară invazia rusă cu operațiunea naziștilor de exterminare a evreilor

Papa Francisc a făcut, miercuri, cea mai dură comparație de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Suveranul Pontif a comparat războiul dus de Rusia în Ucraina cu planul naziștilor de exterminare a evreilor din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Papa compară invazia cu operațiunea naziștilor de exterminare a evreilorFoto: Profimedia

"În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, această operațiune a condus la exterminarea a aproape două milioane de persoane, majoritatea de origine evreiască. Fie ca amintirea acestui eveniment oribil să dea naștere unor decizii și acțiuni pentru pace. Istoria se repetă. Vedem ce se întâmplă acum în Ucraina. Să ne rugăm pentru pace", a spus suveranul pontif, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Implementarea "operațiunii Reinhardt" în 1942 și 1943 în taberele de exterminare de la Belzec, Sobibor și Treblinka a dus la uciderea a circa 1,7 milioane de evrei și a unui număr necunoscut de polonezi, romi și prizonieri de război sovietici. 

Rusia a declanșat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată și nejustificată contra Ucrainei. Moscova susține că este vorba despre o "operațiune militară specială de denazificare" a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării