main logo
1198

Pagubele provocate rețelei de energie din Ucraina sunt colosale

Şeful operatorului reţelei naţionale de electricitate a Ucrainei, Volodimir Kudriţki, a estimat marţi că pagubele produse sistemului energetic național de bombardamentele ruseşti sunt ''colosale'', dar nu consideră că se impune evacuarea civililor din oraşele cele mai afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, transmite Reuters.

Pagubele provocate rețelei de energie din Ucraina sunt colosale

Directorul executiv al Ukrenergo, Volodimir Kudriţki, a avertizat că cetăţenii ucraineni s-ar putea confrunta cu sistări îndelungate ale furnizării energiei electrice, dar operatorul reţelei încearcă să asigure condiţiile pentru ca ucrainenii să poată rămâne în ţară iarna aceasta, transmite Știri.md, cu referire la Hotnews.

Practic, nicio termocentrală sau hidrocentrală nu a rămas neatinsă de atacurile ruseşti şi ''amploarea distrugerilor este colosală'', a remarcat directorul.

''În Ucraina există un deficit în producţia de energie electrică. Nu putem genera atâta energie cât pot consumatorii să folosească'', a explicat el efectele atacurilor ruseşti.

Un val de frig este aşteptat în Ucraina începând de miercuri, dar apoi prognoza meteo arată că temperaturile vor creşte din nou, ceea ce va oferi condiţiile stabilizării sistemului energetic, a mai estimat Volodimir Kudriţki.

Acesta a declarat de asemenea că Ucraina are rezerve suficiente de combustibil, constituite încă dinaintea invaziei ruse lansate pe 24 februarie, şi depune mari eforturi pentru a repara infrastructura avariată de bombardamente, sperând în acelaşi timp să obţină unele piese de schimb din străinătate.

Întrebat despre propunerile de a evacua cetăţenii din oraşele cele mai sever afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, directorul companiei Ukrenergo consideră ''inoportune'' astfel de apeluri. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării