main logo
620

Orban: Sancțiunile UE asupra gazului rusesc ar avea consecințe tragice pentru Ungaria

Extinderea sancțiunilor Uniunii Europene asupra gazului rusesc și a energiei nucleare "ar avea consecințe tragice pentru Ungaria", a declarat premierul Viktor Orban la postul public Kossuth Radio, adăugând că guvernul lucrează pentru a obține o scutire de la orice astfel de decizii.

Orban: Sancțiunile UE asupra gazului rusesc ar avea consecințe tragiceFoto: Profimedia

La începutul războiului, Uniunea Europeană spera să încheie războiul prin sancțiuni sau măcar să faciliteze acest obiectiv, dar ele "nu ne-au adus cu niciun centimetru mai aproape" de sfârșitul conflictului, a spus Orban în interviu, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

"Ne confruntăm cu o iarnă grea", cu situația din Ucraina devenind mai tot mai dificilă, a declarat Orban. Între timp, deși Rusia a suferit pierderi, veniturile ei din energie sunt în creștere și astfel "politica de sancțiuni nu și-a îndeplinit scopul", a spus premierul Ungariei. 

Deși Ungaria a obținut o scutire de la restricția privind țițeiul ce va intra în vigoare la 5 decembrie și are astfel acces la petrolul necesar țării, ea nu se poate desprinde singură de efectele sancțiunilor asupra prețurilor, a mai spus Orban. 

Ungaria până acum "și-a atins întotdeauna obiectivele naționale" în negocierile privind sancțiunile "și astfel avem speranțe când intrăm în următoarea rundă de dezbateri privind cel de-al 9-lea pachet" de sancțiuni împotriva Rusiei, a mai spus premierul. 

În același timp, guvernul trebuie să lupte împotriva "presiunii constante" pentru "a ne proteja interesele", a adăugat el.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării