main logo
1809

Oraşul unde stratul de zăpadă a ajuns la 4 metri. Oamenii ies din bloc sărind pe geam

Nămeţi uriaşi într-un oraş din Siberia, faimos deja pentru temperaturile extrem de scăzute.

Oraşul unde stratul de zăpadă a ajuns la 4 metri

Nămeţi uriaşi acu acoperit în ultimele zile străzile din oraşul Norilsk din Siberia, situat deasupra Cercului Polar. În unele locuri, stratul de zăpadă a ajuns şi la 4 metri, scrie Siberian Times. 

Explicaţia fenomenului extrem, potrivit meteorologilor, este că 2 cicloni s-au ciocnit, producând ninsori ce au început o săptămână şi s-ar putea încheia abia sâmbătă, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Oamenii au fost siliţi să stea în case, toate drumurile au fost blocate iar zborurile, anulate. Ca să se deplaseze, oamenii folosesc vehicule speciale trimise autorităţi, dotate cu pluguri.

În imaginile postate de localnici se poate vedea cum unii dintre ei sar de la etaj pe geamul blocului, fiindcă intrarea în clădire e complet îngropată în zăpadă.

După ninsori, ar putea urma un ger cumplit, spun meteorologii, temperaturile putând coborî şi mai până la -25 de grade Celsius.

De altfel, în Norilsk temperaturile sunt atât de scăzute încât anul trecut a nins chiar şi în luna iulie, străzile fiind acoperite de nămeţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării