main logo
1158

Orașul unde soarele nu va mai răsări până în 23 ianuarie 2019

Dacă ești pasăre de noapte și trezitul de dimineață pare un coșmar, ia în considerare emigratul în nordul statului american Alaska. Mai exact, în orașul Utqiagvik, cunoscut în trecut drept Barrow.

Orașul unde soarele nu va mai răsări până în 23 ianuarie 2019

Duminică, în Utqiagvik a răsărit soarele pentru ultima oară în următoarele 65 de zile. Orășelul cu 4000 de locuitori a intrat în iarna polară, scrie CNN, transmite Știri.md cu referire la Digi24.

„Se întâmplă în fiecare an. Dacă locuiești deasupra Cercului Polar, va exista o zi în care soarele va apune și nu va mai răsări toată iarna. Vestea bună? Va răsări din nou, și apoi, pe timpul verii, nu va mai apune zile la rând”, a explicat meteorologul CNN Judson Jones.

Aproximativ o treime din nordul statului Alaska se află deasupra Cercului Polar. Deși Utqiagvik nu este singurul oraș din SUA care experimentează iarna polară, este primul care se confruntă cu acest fenomen, fiind cea mai nordică localitate. Timp de o lună până la două luni, și locuitorii din Kaktovik, Point Hope și Anaktuvuk Pas vor intra în iarnă polară. Ultimele răsărituri pe care le vor vedea oamenii din aceste așezări vor fi la sfârșit de noiembrie - început de decembrie.

Cât despre Utqiagvik, aici soarele a apus duminică, la ora 13.43, și va mai răsări în data de 13 ianuarie 2019. Asta înseamnă un total de 65 de zile de iarnă polară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării