main logo
884

Orașul din România în care berea artizanală a fost transformată în îngheţată

Îngheţată cu bere, desert spaniol răcoritor, ori sucuri proaspete din fructe de sezon - cu asta au fost întâmpinaţi oamenii, la festivalul de mâncare care are loc în acest weekend la cetatea din Târgu Mureş.

Orașul din România în care berea a fost transformată în îngheţată

Nu numai gurmanzii au avut parte de de gustări apetisante, ci şi animalele de companie, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Pentru patrupezii care i-au însoţit pe stăpâni la festival au fost amenajate mai multe locuri, iar animalele de companie se pot hidrata şi odihni în voie.

Pe bulevardul Cetăţii din Târgu Mureş gurmanzii sunt ademeniţi cu preparate gustoase, dar şi inventive. Îngheţată cu bere, de pildă, a făcut furori printre vizitatorii care voiau să guste ceva... răcoritor.

Reţeta este cât de poate de naturală, dar poate aduce şi... probleme.

Călin Ignat, producător bere: “Au folosit Berea noastră artizanală şi au făcut îngheţată din ea, din câte am înţeles conţine alcool şi s-ar putea să fii amendat pentru că ai mâncat prea multă îngheţată”.

La fel de apreciate a fost şi deserturile.

Andra Todea, comerciant: “Este o cremă de brânză, ricotta este foarte răcoritor, avem variana tradiţională, paste de cocos, fructe de pădure”.

Iar surprizele sunt la tot pasul. Anul acesta, mulţi dintre comercianţi s-au gândit să servească mâncarea în farfurii comestibile.

Răzvan, comerciant: “Este din tărâţe presată şi este compostabilă. În câteva zile se face pulbere una cu pământul face foarte bine pentru dentiţie la câini”.

În plus, cei care vin cu patrupezii la festival, au parte de colţişorul lor.

Cristina Manoila, organizatorul festivalului: “Suntem şi pet frendly, ne-am gândit că dacă noi venim şi mâncăm şi aducem şi câinele poate vrea şi el să se înfrupte, şi atunci am gândit patru puncte unde patrupedele pot mânca şi hidrata în acalesi timp”.

Festivalul îşi închide porţile duminică seară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării