main logo
528

Orașul din Italia în care turiștii sunt avertizați să nu folosească Google Maps

Un oraş situat pe Insula Sardinia din Italia le recomandă turiştilor să nu folosească serviciul Google Maps, după ce autoritățile au primit 144 de apeluri de urgenţă în ultimii doi ani din partea şoferilor şi a excursioniștilor care s-au rătăcit.

Orașul în care turiștii sunt avertizați să nu folosească Google MapsFoto: iStock

În orașul Baunei din provincia Ogliastra au fost amplasate indicatoare pe drumuri, atât în engleză cât și în italiană, prin care turișitii sunt avertizați să nu utilizeze serviciul de hărți al Google, relatează Știri.md cu referire la Agerpres.

„Nu urmați direcțiile indicate de Google Maps”, este mesajul scris pe indicatoare.

Departamentul de pompieri a primit 144 de apeluri de urgență în ultimii doi ani de la persoane care au rămas izolate sau s-au rătăcit din cauza unor indicații eronate, în timp ce căutau plaje „ascunse”, a anunțat Salvatore Corrias, primarul din Baunei.

„Prea multe autoturisme sedan şi hatchback rămân blocate pe drumuri imposibil de parcurs - uneori şi autovehicule de teren. Totul din cauza Google Maps, ale cărui instrucţiuni sunt de multe ori înşelătoare pe drumurile noastre”, a declarat Corrias pentru CNN.

Edilul a declarat că în cel mai recent incident au fost implicaţi doi turişti al căror autoturism a rămas blocat într-o zonă greu accesibilă din regiunea muntoasă Supramonte. Cei doi încercau să găsească unele dintre faimoasele golfuri cu nisip alb din regiune când serviciul prin GPS i-a îndepărtat de drum.

Primarul a afirmat că autorităţile au contactat Google Maps pentru corectarea erorilor, însă până la remedierea problemelor el recomandă folosirea hărţilor fizice.

Google Maps investighează această situaţie, a declarat un reprezentat al companiei, conform UPI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării