23 aprilie, 22:04
423
0
Orașul care va găzdui ediţia din 2021 a concursului Eurovision
23 aprilie, 22:04
423
0

Autorităţile din oraşul-port olandez Rotterdam au convenit joi să găzduiască ediţia din 2021 a popularului concurs Eurovision, unul dintre cele mai importante evenimente televizate din lume, după ce ediţia din acest an a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Consiliul municipal din Rotterdam a votat în favoarea acoperirii costurilor de 6,7 de milioane de euro rezultate din anularea ediţiei din 2020, care urma să aibă loc pe arena sportivă Ahoy Rotterdam, a relatat agenţia de ştiri ANP, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Organizatorii anunţaseră în luna martie că ediţia din acest an nu va putea avea loc în luna mai la Rotterdam din cauza pandemiei de COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus.

Între timp, locul desfăşurării evenimentului, arena Ahoy, a fost echipat pentru a primi pacienţi cu COVID-19.

"Televiziunile care transmit concursul şi Ahoy pot conta pe Rotterdam ca oraş-gazdă ", a declarat joi după vot, pentru ANP, Said Kasmi, membru în consiliul municipal pentru cultură.

Pe moment nu a fost stabilite datele ediţiei din 2021.

Olanda urma să găzduiască evenimentul din 2020 după ce cantautorul olandez Duncan Laurence a câştigat concursul din 2019 cu o melodia "Arcade".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter