main logo
500

Opt eleve aflate în Sri Lanka vor fi aduse acasă de MAE al României

Au plecat într-o excursie exotică de 10 zile în Sri Lanka, dar peste noapte, locul, un adevărat paradis, s-a transformat într-un infern.

Opt eleve aflate în Sri Lanka vor fi aduse acasă de MAE al României

Atentatele teroriste de ieri, care au zguduit Sri Lanka, mica insula din Oceanul Indian, au fost la un pas să le surprindă pe opt eleve de la un Colegiu din Iași și pe profesoară lor, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro

Fetele se află în Sri Lanka pentru un schimb de experienţă și urmau să revină acasă vinerea această. La nivelul Ministerului Afacerilor Externe a fost activată o Celulă de Criză.

Cele opt fete, eleve în clasele a 10 şi a 11-a, la Colegiul Costache Negruzzi din Iaşi, au plecat în Sri Lanka, însoțite de o profesoară, pe 16 aprilie. Și-au început aventură vizitând obiective turistice pe insula și participând la întâlniri culturale cu diferite grupuri de elevi.

Totuși, bucuria le-a fost de scurtă durata. Duminică, mică țară din Oceanul Indian a fost zguduită de un lanț de tragedii.

În momentul atacurilor, elevele se aflau departe de capitala țării, unul dintre oraşele lovite de seria de explozii, și se pregăteau să plece într-un safari.

Încă din momentul în care au ajuns în SriLanka, fetele au fost escortate de poliție, peste tot. Acum, ele sunt cazate la un mic hotel, la mai bine de 200 de km distanţă de Colombo.

Potrivit unui comunicat al MAE, grupul de eleve va pleca din Sri Lanka peste 4 zile, împreună cu alți turiști.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării