main logo
554

Oprah Winfrey a donat 2 milioane de dolari unui stat insular

Vedeta de televiziune americană Oprah Winfrey a donat 2 milioane de dolari pentru a ajuta la reconstrucția insulei Puerto Rico, ce a fost devastată de uraganul Maria în anul 2017, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Oprah Winfrey a donat 2 milioane de dolari unui stat insular

Reprezentanții organizației Hispanic Federation and the Flamboyant Arts Fund, care a primit donația, au declarat că jumătate din sumă va fi folosită pentru a acoperi nevoile pe termen lung ale insulei, iar cealaltă jumătate va fi dedicată dezvoltării programelor artistice și culturale, transmite Știri.md cu referire la Știripesurse.ro.

Oprah Winfrey a declarat că s-a simțit inspirată să facă donația de dramaturgul și compozitorul portorican Lin-Manuel Miranda, cunoscut pentru activitatea sa de pe Broadway, New York. Acesta a susținut reprezentații ale musicalului său „Hamilton” pe insulă, în luna ianuarie.

„Am fost impresionată de devotamentul lui Lin-Manuel Miranda de a aduce «Hamilton» în Puerto Rico și de a susține comunitatea care l-a ajutat în copilărie și am vrut să mă alătur eforturilor de revitalizare ale unei insule atât de bogate din punct de vedere cultural, estetic și istoric”, a afirmat aceasta.

Insula Puerto Rico a fost lovită de uraganul Maria în septembrie 2017. Acesta a ucis aproximativ 3.000 de oameni, a distrus case și infrastructură și a lăsat regiunea fără apă potabilă și electricitate pentru câteva luni.

Oprah Winfrey este cunoscută atât pentru activitatea din televiziune, cât și din industria filmului. Ea a fost nominalizată la Oscar și Globul de Aur, în 1986, pentru evoluţia sa din filmul „The Color Purple/Culoarea purpurie”. 

Președinte și director general al propriului post TV, OWN, Oprah Winfrey este și fondatoarea O, The Oprah Magazine și conduce casa de producție Harpo Films.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării