main logo
1440

Operațiunea Vampirii în Italia: Mai mulți moldoveni, reținuți

O operațiune de amploare a poliției din mai multe orașe italiene - Pavia, Piacenza, Milano, Brescia, Padova și Alexandria - a dus la destructurarea unei grupări infracționale foarte bine organizată, din care făceau parte inclusivi cetățeni moldoveni.

Operațiunea Vampirii în Italia: Mai mulți moldoveni, reținuți

Operațiunea a avut numele de cod „Vampirii”.

Astfel, 23 de persoane au fost arestate, acuzate că, în perioada februarie 2017 - iunie 2018, au comis mai multe jafuri, inclusiv armate, scrie presa italiană, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Gruparea infracțională prăda persoane fizice și companii din Pavia, dar și din provinciile Monza, Brianza, Piacenza, Brescia, Cuneo și Reggio Emilia.

Potrivit unei declarații emise de autorități „autorii erau împărțiți în trei grupuri infracționale diferite (unul format din albanezi, unul din persoane de naționalitate moldovenească și română și unul din cetățeni ai Republicii Moldova și Kosovo ).”

Cele 3 grupări acționau într-un mod coordonat pentru comiterea diverselor infracțiuni.

Poliția a stabilit că toate grupările erau coordonate de un cetățean italian, care se ocupa de vinderea bunurilor furate și dădea ponturi pentru jafuri la comandă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării