main logo
416

ONU: Rusia şi China au blocat un embargo petrolier cerut de SUA împotriva Coreei de Nord

Rusia şi China au blocat joi într-o comisie a Consiliului de Securitate al ONU un ordin de interdicţie a livrărilor de petrol către Coreea de Nord.

ONU: Rusia şi China au blocat un embargo petrolier cerut de SUA

Statele Unite solicitaseră embargoul pe motiv că Phenianul încalcă regimul sancţiunilor impuse de Organizaţia Naţiunilor Unite, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Săptămâna trecută, americanii au înaintat comisiei pentru sancţiuni a Consiliului de Securitate o reclamaţie privind 89 de transferuri ilegale de produse petroliere rafinate între nave, efectuate de Coreea de Nord până la 30 mai.

SUA au cerut comisiei să notifice statele membre despre depăşirea de către nord-coreeni a plafonului anual de 500.000 de barili, impus de Consiliu în decembrie anul trecut, şi să ordone încetarea imediată a tuturor livrărilor de petrol către Coreea de Nord.

Rusia a cerut amânarea deciziei până la obţinerea unor informaţii suplimentare despre fiecare caz de presupus transfer clandestin, iar China a susţinut poziţia Rusiei şi a cerut Statelor Unite să furnizeze informaţii concrete care să permită tuturor ţărilor să facă propriile aprecieri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării