main logo
374

ONU: 70.000 de oameni au murit în urma războiului civil în Yemen

Pestre 70.000 de oameni au murit în urma războiului civil în desfășurare în Yemen, dintre care 10.000 numai în ultimele cinci luni, potrivit unui raport al Proiectului conflictelor armate și localizării evenimentelor ( Armed Conflict and Location Event Data Project - ACLED), citat de Al Jazeera.

ONU: 70.000 de oameni au murit în urma războiului civil în Yemen

„Confruntările continuă în toată țara și s-au intensificat în anumite guvernorate, precum Taiz și Hajjah”, informează organizația prin intermediul unui comunicat, transmite Știri.md cu referire la Știripesurse.ro

Cu toate acestea, numărul deceselor a început să scadă, pe fondul unui proces de pace mediat de Națiunile Unite, adaugă raportul. Numărul morților a scăzut cel mai mult în orașul Hodeidah, unde guvernul recunoscut internațional și rebelii houthi au încheiat un armistițiu în urma unor negocieri purtate la Stockholm.

Cele două părți au fost de acord să își retragă trupele din Hodeidah, principalul punct de intrare pentru 70% din importurile și ajutoarele umanitare care ajung în Yemen, însă Consiliul de Securitate al ONU și-a exprimat „puternica îngrijorare” că acordul nu a fost îndeplinit până la capăt. Consiliul de Securitate a solicitat implementarea acordului „fără întârziere”.

Războiul din Yemen a ajuns momentan într-un implas, coaliția condusă de Arabia Saudită și forțele yemenite nereușind să îi îndepărteze pe rebelii houthi, sprijiniți de Iran, din capitala Sanaa și din alte centre urbane mari.

Potrivit ONU, conflictul din Yemen a declanșat cea mai mare criză umanitară din lume în acest moment, 14 milioane de persoane fiind afectate de foamete.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării