main logo
794

Onişcenko: Răspuns la „lista lui Magnitsky”

Ca răspuns la recent adoptată în SUA a „legii lui Magnitsky”, Rusia poate elabora propria „listă neagră” a cetăţenilor americani, vinovaţi în istoria antraxului siberian. Despre aceasta a declarat pentru Interfax medicul sanitar şef al FR, Ghenadi Onişcenko.

Onişcenko: Răspuns la „lista lui Magnitsky”Familiile acestor oameni sunt cunoscute şi problema nu este în numărul lor”, a declarat Onişcenko.

Potrivit lui, în această listă este necesar de introdus pe toţi – atît executorii direcţi, precum şi pe cei care răspund în faţa comunităţii internaţionale pentru încălcarea convenţiilor internaţionale privind elaborarea ştamurilor biologice.

Aceasta va fi alternativa „listei lui Magnitsky”, pe care o putem adopta la nivelul Dumei de stat. Aceştia sunt oamenii cate încalcă Convenţia privind interzicerea armelor biologice şi toxice şi care real au aplicat receptura, în 2011, împotriva propriului popor.

Familiile acestor oameni sunt cunoscute şi problema nu este în numărul lor”, a declarat Onişcenko.

El a remarcat, de asemenea, că cele întîmplate în 2001 nu a fost o eroare, ci un experiment inuman asupra conaţionalilor.

Amintim că Congresul SUA a adoptat, pe 16 noiembrie, proiectul de lege privind introducerea sancţiunilor împotriva unui şir de cetăţeni ruşi şi a anulat, concomitent, amendamentul Jackson-Vanik.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării