main logo
479

Omul care l-a luat la mișto pe miliardarul Elon Musk pentru predicțiile sale

Elon Musk a mai vorbit înainte despre temerile lui cu privire la felul în care inteligența artificială ar putea să ne pună în pericol viitor.

Cine l-a luat la mișto pe miliardarul Elon Musk pentru predicțiile sale

De data aceasta însă, co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian și-a dat cu părerea și a spus că predicțiile lui Musk sunt ridicole, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Elon Musk a vorbit despre posibilitatea în care roboții construiți de guvernele autoritare ar putea lua locul liderilor umani. „Am putea da naștere unui dictator nemuritor, de care nu vom putea scăpa niciodată”, a declarat Musk.

În iulie 2017, Musk a mai precizat că va fi nevoie de o reglementare a inteligenței artificiale, deoarece aceștia ar putea prezenta un risc fundamental pentru existența civilizației umane. El a zis că aceste reglementări ne vor ajuta să fim cu un pas în fața roboților, care ar putea începe un război prin manipularea informațiilor

„Elon scrie un scenariu pentru un episod Black Mirror„, a zis Ohanian în cadrul unui eveniment, sugerând că profețiile lui Musk despre un dictator nemuritor și un al treilea război mondial din cauza inteligenței artificiale sunt simple bălării. „Nu sunt îngrijorat cu privire la un robot T-800 care merge pe aici și ne face sclavii lui”.

Cu toate astea, Ohanian a lansat propriul său avertisment cu privire la inteligența artificială. El nu vede un viitor cu roboți malefici desprinși din filmele SF distopice, ci mai degrabă un sistem de supraveghere prin intermediul recunoașterii faciale – cam ca în China.

Co-fondatorul Reddit spune că ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la viitorul apropiat al inteligenței artificiale – nu cel întunecat și îndepărtat în care aceasta ar putea să se întoarcă împotriva noastră. „Nici măcar nu suntem echipați ca societate să avem acea conversație încă, iar tehnologia este de fapt aici”, a mai zis el la eveniment.

E greu de spus dacă doar unul din ei au dreptate sau ambii, cert este că avertismentele cu privire la inteligența artificială ar trebui totuși luate în serios, din moment ce tot mai mulți experți își fac griji în privința acesteia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării