main logo
390

OMS garantează că noul coronavirus nu se poate transmite prin alimente

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat joi că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul care provoacă noua boală COVID-19 în alimente de import, relatează agenţiile internaţionale de presă.

OMS garantează că noul coronavirus nu se poate transmite prin alimenteFoto: știri.md

"Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive", a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Totuşi, "ştim că (virusul) poate rămâne o vreme pe suprafeţe" şi "am dat indicaţii, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă" în sectorul alimentar, a menţionat cercetătoarea, responsabilă cu maladiile emergente în cadrul OMS.

 "Oamenii nu trebuie să se teamă nici în ce priveşte alimentele, nici ambalajele alimentare sau lanţul alimentar", a subliniat Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS. 

"Alimentaţia noastră în ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului", a adăugat Ryan, amintind de necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor. 

"Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie", a conchis responsabilul OMS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării