main logo
476

OMS: 900.000 de doze de vaccin contra holerei, livrate în Mozambic

Circa 900.000 de doze de vaccin împotriva holerei administrat pe cale orală sunt în drum spre Mozambic, unde accesul la apă curată este o problemă majoră la 11 zile după ce ciclonul Idai a lovit sud-estul Africii, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează dpa.

OMS: 900.000 de doze de vaccin contra holerei, livrate în Mozambic

OMS este pregătită să trateze bolile diareice în zonele lovite de ciclon, a declarat la Geneva reprezentantului OMS în Mozambic, Djamila Cabral, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

„Familii, femei gravide, bebeluşi trăiesc în adăposturi temporare în condiţii groaznice, fără siguranţa aprovizionării cu alimente sau a apei curate şi a canalizării”, a spus Cabral.

Organizaţia se pregăteşte de asemenea pentru o creştere a numărului cazurilor de malarie în săptămânile următoare, a mai spus oficialul OMS.

Operaţiuni intense de salvare au continuat marţi în Mozambic, Malawi şi Zimbabwe, unde ciclonul Idai a provocat moartea a peste 700 de persoane şi a condus la strămutarea a altor 600.000.

Numărul morţilor este aşteptat să crească pe măsură ce apele se retrag, potrivit ONU.

Cel puţin trei milioane de persoane, inclusiv un milion de copii, au fost afectate de ciclon, care a distrus locuinţe şi a provocat inundaţii devastatoare, a afirmat ONU. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării