main logo
422

Oficialii europeni îl îndeamnă pe Zelenski să combată corupția din țară

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este gata să negocieze cu Rusia sfârșitul războiului din estul Ucrainei şi a reafirmat dorința țării sale de a deveni membră a UE şi a Alianței Nord Atlantice.

Oficialii europeni îl îndeamnă pe Zelenski să combată corupția din țară

Declarațiile au fost făcut în cadrul primei sale vizite la Bruxelles, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

În urma discuţiei cu Zelenski, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reafirmat susţinerea pentru efortul de reformare a Ucrainei în domeniul economiei, statului şi societăţii”.

„UE va continua să susţină integritatea teritorială a Ucrainei şi dorinţa ţării pentru pace, prosperitate şi democraţie”, a adăugat reprezentantul Comisiei Europene.

Totodată, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a îndemnat pe noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să implementeze reforme pentru a combate corupția și pentru a întări statul de drept.

„Domnule președinte, aveți un mandat puternic pentru a implementa reforme de bază. Pentru a combate corupție și a întări statul de drept. Aceste reforme sunt esențiale pentru a asigura securitatea și prosperitatea tuturor ucrainenilor și de a aduce Ucraina mai aproape de NATO”, a declarat Stoltenberg.

Încă în timpul campaniei sale, pentru alegerile prezidenţiale, Zelenski a promis că va continua să urmărească obţinerea aderării Ucrainei la NATO şi Uniunea Europeană.

Şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk i-a dat asigurări lui Zelenski că Uniunea Europeană este pregătită să continue activitatea privind implementarea Asociației UE-Ucraina.

„Acest lucru a adus deja multe rezultate pozitive în comerț și investiții. Și poate aduce mult mai mult în viitor. De asemenea, UE își va menține sprijinul financiar pentru stabilizarea economică, în ciuda agresiunii rusești și a războiului din Donbas. Nu poate exista doar Europă fără o Ucraină independentă. Nu poate exista o Europă sigură fără o Ucraină sigură. Pentru a spune pur și simplu: nu poate exista o Europă fără Ucraina!”,a conchis Tusk.

Fost actor de comedie, în vârstă de 41 de ani, Zelenski a ales să facă prima sa vizită oficială externă la Bruxelles, sediul instituţiilor Uniunii Europene şi al NATO.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării